Renuntarea la Fumat

Fumatul si Sarcina

September 23, 2009 de  
Scris in Fumatul si Sarcina

fumatul-si-sarcinaFumatul si sarcina sunt doua lucruri care nu se impaca de fel. O tigara pe zi este deja prea mult! Fiecare tigara pe o fumezi, ingusteaza vasele de sange din cordonul ombilical, reducand astfel resursele de oxigen ale copilului tau. Practicand fumatul in sarcina chiar si o data sau de doua ori pe zi poate creea riscul de a naste prematur, sau de a naste un copil sub greutatea normala, pe langa multe alte posibile complicatii datorate atat fumatului pasiv cat si fumatul activ.

Corpul tau reactineaza foarte puternic la prima tigara din timpul zilei. Nu exista prea mare diferenta intre fumatul a 10 tigari in timpul sarcinii si sa te opresti la a noua tigara, dar este o mare diferenta la sanatate daca alegi sa nu fumezi deloc pe timpul cat esti insarcinata.

Daca acum fumatul in sarcina la tine inseamna 5 sau 6 tigari pe zi, reducand numarul lor la doar 2,3 tigari fumate pe zi nu va ajuta copilul tau cu absolut nimic. Fara sa iti dai seama, vei executa fumatul mai intens, si vei trage mai multe fumuri inhaland mult mai adanc, transmitandui copilului tau doza obisnuta de nicotina impreuna cu alte toxine. Daca sunteti o persoana pentru care fumatul in sarcina inseamna doar cateva tigari pe zi, singura sansa de a proteja copilul este sa te lasi de fumat !

In schimb daca acum esti un fumator inarait si fumatul inseamna pentru tine mai multe pachete pe zi, cu siguranta va fi o imbunatatire pentru copilul tau daca reduci acest numar la doar cateva tigari pe zi. Oricat de tare ai fuma cateva tigari, nu vor fi niciodata mai daunatoare decat un pachet intreg.

In concluzie, fumatul si sarcina sunt doua lucruri carenu merg bine impreuna si trebuiesc evitate, iar daca sunteti fumatoare ar trebui cat mai curand sa renuntati la acest lucru, ar putea insemna viata copilului pe care il purtati in pantec!

Spune parerea ta

Spune-ne parerea ta despre acest articol...
PS: daca vrei sa apara si o poza langa comentariul tau fa-ti un gravatar!